Hemsida åt hunden

Hemsida åt hunden

Har du hört talas om människor som startar “hemsidor åt sina hundar”? Detta blir allt vanligare och det är inte ironiskt, utan det är faktiskt människor som önskar starta hemsidor åt sina hundar. Om det är hunden som ska använda hemsidan eller om det är husse/matte som ska operera den vet man inte. Det är dock människor som verkar blivit fanatiska i sina husdjur och önskar ta hand om dem på alla möjliga sätt, inklusive starta en hemsida åt hunden.

Detta må vara ovanligt idag, trots att det blir allt vanligare och det är inget fel med det. Många idag startar även hemsidor åt sina vänner, hobbyn, intressen, favorit sportlag, m.m — så varför inte starta en hemsida om hunden? Eller varför inte, mer passande, blogga lite om hunden? På så vis kan folk som också är husägare möjligtvis hitta bloggen och följa den för att lära sig lite om att träna upp en hund och lära dem ett och annat på bästa möjliga sätt.

Hur går man till väga för att starta en hemsida åt hunden?

För att starta en hemsida om/åt hunden så behöver man först gå igenom följande steg:

  • Välja ett webbhotell man känner sig bekväm med (webbhotell kan hittas här: https://hittawebbhotellet.se/)
  • Köp en domän (det är denna som ska leda användare till hemsidan, till exempel “https://exempelhemsida.se“).
  • Välja en plattform för hemsidan hos webbhotellet (detta kan vara allt ifrån Wix och Blogger till WordPress och andra plattformer)
  • Anpassa bloggen så att den ser bra ut och passar det utseende du vill att hemsidan ska ha.
  • Börja blogga!

Om man önskar en hemsida som inte är en blogg så funkar det minst lika bra då man då helt enkelt avaktiverar bloggen och kan därefter börja fylla hemsidan med information och bygga den på det sätt man vill bygga den hemsida man önskar starta på.

Sprida hemsidan och få läsare

När hemsidan är igång, du har köpt domänen och satt upp ditt webbhotell och hemsidemiljö, samt så är hemsidan uppe och snurrar så är det dags att börja sprida hemsidan, då tanken med den är ju att folk ska besöka den och få något utav hemsidan. Du vill att hemsidan ska fylla en funktion och inte bara finnas utan läsare.

Det bästa sättet att få läsare idag är via sociala medier som Facebook. Skapa helt enkelt ett konto hos Facebook (om du inte redan har ett) och skapa därefter en “ny sida” via ditt Facebook-konto. Anpassa den här sidan så den hänvisar till din hemsida, m.a.o skapar en sida på Facebook åt din nya hemsida. Därefter lägger du till en länk till din hemsida på denna Facebook-sida och börjar därefter sprida de artiklar du skriver på din hemsida via denna Facebook-sida.

Det låter komplicerat, men det är det inte. Det är bara få steg man behöver följa:

  • Skapa en sida åt din hemsida på Facebook.
  • När du därefter börjar fylla din hemsida med information, gör inlägg om det på din Facebook-sida och få på så vis spridning och nå människor via sociala medier.

Det är inte svårare än så och snart kommer du att ha många läsare som följer dig dagligen och din hemsida kommer att spridas organiskt och bygga en krets av läsare organiskt.

Om du också planerar att starta en hemsida åt hunden och vill veta hur man går till väga, följ inlägget ovan så kommer din sida att vara uppe på nolltid och med det önskas lycka till!