Hundar som vinner allas hjärtan

Söta hundar

Hunden är ett utav Jordens sötaste djur! De kommer i så många raser och storlekar och trots det så är en hund sötare än den andra. I detta inlägg kommer jag att försöka lista de sötaste hundarna jorden har att erbjuda! Det finns många så på med bältet!

Shiba

Shiba

Nummer 1 måste vara Shiban. Hundrasen kommer ifrån Japan och har på senare tid blivit ett kulturfenomen. Filmer har gjorts om den här hundrasen. Nalledockor, ikoner, till och med en kryptovaluta har döpts efter hunden för den som gillar att handla kryptovalutor. För den nyfikne så heter kryptovalutan DogeCoin!

Shiban har relativt okänd i flera decennier innan den nyligen blev populär i samband med en internet fluga där hunden var i centrum. Nu på senare tid så människor runtom i världen, alltså även utanför Japan, just Shiban då den är så omtyckt och eftertraktad. Få hundar är så älskade som Shiban är idag enbart pga sin söthet.

Chihuahua

Chihuahua

Chihuahuan är något utav en klassiker. Ända sedan trenden där man bar hunden i handväskan så har chihuahuan varit en go-to hund för de mode-intresserade. Chihuahuan är söt och gosig, men man ska veta att hunden i sig är oerhört aggressiv och vid utebliven träning så kan hunden bita och skälla nästan religiöst.

Det är i Chihuahuans natur att vara aggressiv — kanske pga sin storlek då den har mycket aggressivitet över — oavsett så är hunden aggressiv och måste tränas för att vara lugn och sansad. En vältränad Chihuahua dock är väldigt svår att säga nej till, därför hamnar den på andra plats!

Pug

Pug

En pug är bland det charmigaste djuret som finns på jorden! Tanken med Puggen är att den ska vara ful, tror jag. Av den anledningen, när en Pug ler mot en så kan man inte bärga sig. Man ler tillbaka varje gång. En Pug är bland de sötaste hundarna som finns. De är så oskyldiga och har ingen hat i sig alls.

Puggar kommer i många olika former, stora som små. De populäraste brukar oftast vara de minsta då de då tar upp så lite plats och inte stökar till och har sig. Likt Chihuahuans så väljer många att bära Puggen i handväskan då detta blivit något utav en trend. Om Puggen tycker om det eller ej kan man inte veta, dock så brukar de inte ha något emot det. Kommer inte på någon som hade valt att gå istället för att bli buren.

Problemet med att bära en hund i handväskan är att man inte vet om/när de är kissnödiga så risken är att de kissar i väskan helt enkelt. Många tränar hunden att hoppa ur väskan när de behöver kissa vilket brukar fungera mycket bra. Dock så är det inte så enkelt att träna hunden och många vill helst bära hunden i väskan. Det gäller att träna hunden och inte vara impulsiv!

Slutord

Hundar är bland de sötaste djuren på jorden. I detta inlägg hade jag för avsikt att lista några utav mina favorit hundraser. Vilka är era? Det är inte brist på hundraser och det finns många utav dem. Jag är säker på att jag inte är den ända som tycker som jag gör, men även säker på att andra garanterat inte tycker som jag gör. Tusentals hundraser finns idag och många är minst lika populära som de jag listade ovan. Vilken hundras gillar du mest?