Istället för hund & katt?

Olika husdjur

Katter och hundar är våra mest populära husdjur men det finns alternativ för de med allergier eller för dem som det helt enkelt inte passar med en liten vovve eller misse. Vilka husdjur som passar avgörs av det egna tycket, men även boendet spelar roll. Boskap som kan bli väldigt tama är förbjudna att ha inne i städerna och lämpar sig därmed inte som husdjur. Det finns som tur är massor av andra alternativ, men kom ihåg att alla husdjur är levande varelser och kräver omvårdnad och kärlek.

Akvarium

Ett akvarium hemma är ett bra alternativ för dem som kanske inte har så mycket tid men ändå vill ha något djur. Fiskar innebär ändå att viss tid måste avsättas för rengöring av akvarium men det går inte att jämföra med den tiden en hund kräver. Fiskarna måste även matas dagligen. Det går även att skaffa sköldpaddor och ödlor, dessa djur kräver mer tid än fiskarna men de ger även en mer personlig kontakt. Innan du köper sköldpaddor eller ödlor så bör du kontrollera att det inte är en hotad art. Smuggling av dessa djur sker kontinuerligt, och de smugglade djuren säljs via nätet.

Fåglar

Fåglar finns i många arter. Vissa, som papegojan, kan leva lika länge som vi människor i vissa fall, och de kräver mycket omvårdnad. Dessa fåglar går det att lära prata, de är relativt dyra men med tanke på att det blir en livskamrat kanske inte priset spelar så stor roll. Även mindre fåglar är roliga att äga. De spelar, visslar och sjunger och är en fröjd att ha i hemmet.

Pälsdjur

De flesta barn vill äga ett djur för att kunna klappa och kela. En kanin kan bli väldigt tam och är ett bra första djur att lära sig hantera. Det finns även marsvin och hamstrar som är lättskötta och kan bli riktigt keliga.